Kaštanové tyčinky z odpalovaného těsta

Vynikající kaštanové zákusky. V kombinaci se šlehačkou jsou neodolatelné.

Přidal:admin, 29.12.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Kaštanové tyčinky z odpalovaného těsta

Suroviny

Těsto:
80 gmáslo
150 mlvoda
80 ghladká mouka
2 ksvejce
špetkasůl
Náplň:
250 gkaštanové pyré
300 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

  1. Máslo si rozpustíme v hrnci, přidáme vodu, sůl a přivedeme k varu. Když nám voda vře, přidáváme mouku a stále mícháme (oheň je na mírném stupni). Hmotu mícháme, dokud se nám neodlepuje od krajů nádoby. Následně ho necháme vychladnout a do mírně vychladlé hmoty přidáváme vajíčka a za každým důkladně vymícháme do hladka.
  2. Těstem si naplníme cukrářský sáček a vytváříme podlouhlé vzory na plech, který jsme si vystlali papírem. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 - 25 minut. Po uplynutí doby nevybíráme plech z trouby, ale mírně pootevřeme dvířka, aby se těsto "dosušilo". Následně je vyjmeme a necháme zcela vychladnout.
  3. Vychladlé překrojíme příčně na polovinu aa naplníme je kaštanovým pyré, které jsme si mixérem smíchali. Na kaštanové pyré navrstvíme vyšlehanou šlehačku a posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Nosalty