Nepečená kávová zrna v čokoládě

Pro milovníky kávy. Skvěle vypadají a chutnají ještě lépe. Mňam!

Přidal:admin, 30.11.2014
Kategorie: Chuťovky, Nepečené
Nepečená kávová zrna v čokoládě

Suroviny

Budeme potřebovat:
250 gmoučkový cukr
75 mlvoda
125 gmáslo
100 gmleté vlašské ořechy
100 gmleté sušenky BEBE
80 gčokoláda
1 - 2 lžičkymletá káva
Glazura
100 gčokoláda
3 lžíceolej

Postup přípravy

  1. Ve vodě si rozpustíme cukr - vaříme na ohni cca 3 - 4 minuty. Do vody s cukrem přidáme máslo a za stálého míchání ho rozpustíme.
  2. Následně přidáme mleté ořechy a rozdrcené sušenky. Přidáme čokoládu a kávu. Vše spolu smícháme.
  3. Když se směs trochu ochladí, tvoříme malé kuličky a přes střed kuličky si pomocí tyčinky vytvoříme čárku - podobu kávového zrna.
  4. Připravíme si glazuru. Nad párou si rozpustíme čokoládu a odstavíme. Za stálého míchání přidáme olej a spojíme.
  5. Kávová zrnka si oblejeme glazurou a necháme ztuhnout. Ukládáme do košíčků. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika