Kávové lanýže - fotopostup

Určitě si všichni pochutnáte na lanýžích, ty jsou dokonalé. Zbylo mi trochu hmoty v kastrůlku a pořád jsem chodila a mlsala, dokud nebyl kastrůlek prázdný. Ta káva je v nich vynikající. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 4.7.2016
Kategorie: Moučníky, Nepečené, Vánoce, Vánoční cukroví
Kávové lanýže - fotopostup

Suroviny

100 gmléčné čokolády
20 gmásla
30 mlsmetany ke šlehání
1 lžičkainstantní kávy
Na obalení:
2 PLkakaa

Postup přípravy

  1. Smetanu nalijeme do kastrůlku a zahřejeme téměř k varu. Přidáme kávu a rozmícháme. Přidáme máslo a čokoládu a rozmícháme dohladka.
  2. Necháme ztuhnout přes noc v lednici. Pak tvoříme kuličky (lépe to jde v rukavicích) a obalujeme v kakau.
  3. Já jsem pekla zdravý cuketový dort, který jsem musela ozdobit něčím méně zdravým, tak jsem připravila tyto luxusní kuličky s kávovou příchutí.