Kefírová děrovaná buchta s kokosem

Ještě horkou buchtu propícháme špejlí a polijeme polevou, kterou rozmažeme po celé ploše buchty. Ihned posypeme kokosem a po vychlazení papáme. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 23.6.2016
Kategorie: Moučníky
Kefírová děrovaná buchta s kokosem

Suroviny

Těsto:
500 mlkefíru
2 ksvejce
8 PLoleje
180 gcukru krupice
1 ksvanilkový cukr
340 gpolohrubé mouky
1 ksprášek do pečiva
Poleva:
80 gmásla
100 gmoučkového cukru
2 PLkakaa
4 PLhorké vody (nebo rum)
Na dokončení:
dle potřebystrouhaný kokos

Postup přípravy

  1. Celá vejce ušleháme s oběma cukry do světlé pěny, pak přidáme olej, kefír, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mícháme do hladka. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme při 170 °C dorůžova (cca 15 minut).
  2. Připravíme si polevu: máslo rozpustíme, přidáme k němu cukr a kakao a vymícháme dohladka. Přidáme vodu a stále mícháme. Poleva by měla být tekutější, aby zatekla do děr od špejle.
  3. Ještě horkou buchtu propícháme špejlí a polijeme polevou, kterou rozmažeme po celé ploše buchty.
  4. Ihned posypeme kokosem a dáme vychladit.