Kefírové placky plněné sýrem a česnekem

Fantastické placky, které jsou naplněné strouhaným sýrem, česnekem a vařenými vajíčky. Pokud se vám zdá tato kombinace chutí netradiční, tak je, ale chuťově to je doslova nebíčko v tlamičce. Placky jsou křupavé, uvnitř jsou vláčné a celkově to vůbec nepůsobí sucho, abyste to museli zapíjet sklenicí mléka nebo vody. Pokud nemáte chuť na plněné placky, připravte si obyčejné, bez náplně a vrch potřete máslem, do kterého prolisujete česnek. I tato varianta je skvělá. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 23.5.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Kefírové placky plněné sýrem a česnekem

Suroviny

Těsto:
2 PLkefír
1 lžičkajedlá soda
1 lžičkakr. cukr
2 PLolej
4-5 PLhladká mouka
Náplň:
150 gstrouhaný sýr
5 ksvařená vajíčka
5 stroužkůčesnek
svazekbylinky (koriandr, jarní cibulka nebo kopr)
3 PLmajonéza

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin na těsto zpracujeme kuličku. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte více mouky. Záleží na kvalitě mouky, kolik saje tekutiny. Pokud je naopak velmi tuhé, přidejte ještě kefír.
  2. Strouhaný sýr, vařená vajíčka nakrájená nadrobno, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a majonézu utřeme v misce.
  3. Těsto rozdělíme na stejné kousky, každou část rozválíme, do středu dáme nádivku, placku zabalíme a ještě jemně rozválíme.
  4. Pečeme na suché pánvi dozlatova z obou stran.
  5. Pokud máte raději mastnější placky, vrch můžete potřít rozpuštěným máslem.