Kefírový koláč

Výborný koláč připravený z netradiční ingredience na koláče. Máte rádi kefír?

Přidal:admin, 19.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky
Kefírový koláč

Suroviny

Budeme potřebovat (šálek = 200 ml):
1 šálekkefír
1/2 šálkudětská krupice
1 šálekpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
3 lžícemarmeláda podle chuti
1/2 šálkurozpuštěné máslo
3 ksvejce
1/2 šálkukr. cukr
Poleva:
smetana na vaření
bílá čokoláda

Postup přípravy

  1. Vajíčka utřeme s cukrem do pěny, přidáme kefír, rozpuštěné máslo a marmeládu podle vlastní chuti.
  2. Nakonec přidáváme sypké suroviny a jemně promícháme.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 150 stupňů cca 30 minut.
  4. Upečený koláč ihned polijeme smetanou, ve které jsme rozpustili bílou čokoládu. Když koláč vpije polevu, ihned krájíme a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika