Kinder mléčný řez - FOTOPOSTUP

Kinder mléčný řez připraven v pohodlí svého domova. Už dávno mě dcera žádala, abych upekla něco z mascarpone, protože jsme byli na nákupu a když je akce, stále si vezmu i do zásoby. Máme doma velmi rádi mascarpone zákusky, tak jsem vymyslela tento kinder mléčný řez, který byl opravdu skvělý. Dcera snědla asi polovinu plechu a nám ostatním se málilo tak jsem pekla znovu a rovnou z dvojité dávky na velký plech. Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 22.10.2014
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Kinder mléčný řez - FOTOPOSTUP

Suroviny

Těsto (2x):
350 ghladká mouka
80 gmáslo
100 gkr. cukr
2 lžícemed
1 lžičkaskořicový cukr
1 lžičkajedlá soda
2 lžícekakao
1 ksvejce
špetkasoli
250 mlmléko
Krém:
500 mlmléko
2 bal.smetanový pudink
150 gkr. cukr
50 gmáslo
250 gmascarpone
Poleva:
100 gtmavá čokoláda
2 lžíceslunečnicový olej

Postup přípravy

  1. Máslo s cukrem rozpustíme, přidáme sůl, kakao, jedlou sodu, skořici a nakonec med s rozšlehaným vajíčkem. Do ušlehané hmoty přidáváme mouku a mléko.
  2. Takto připravenou hmotu dáme na plech na pečení, který jsme si vystlali papírem na pečení. Pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud se nám kraje nezačnou odlepovat od boků plechu. Budeme potřebovat 2 pláty těsta, proto postup znovu opakujte.
  3. V mléce si uvaříme pudink. Uvařený odstavíme z ohně a ještě do horkého přidáváme cukr. Necháme vychladnout.
  4. Máslo si vyšleháme spolu s mascarpone do pěny a postupně přidáváme vychladlý pudink.
  5. Na jedno upečené těsto si natřeme krém, přikryjeme druhým plátem těsta a zakryjeme potravinářskou fólií. Necháme odstát v lednici přes celou noc a teprve ráno naneseme polevu - čokoládu si rozpustíme nad párou a postupně k ní vmícháme 2 lžíce slunečnicového oleje.
  6. Necháme ztuhnout, nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!