Kinder mléčný řez

Kinder mléčný řez připraven v pohodlí svého domova. Mňamka!

Přidal:admin, 22.10.2014
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Kinder mléčný řez

Suroviny

Těsto:
350 ghladká mouka
80 gmáslo
100 gkr. cukr
2 lžícemed
1 lžičkaskořicový cukr
1 lžičkajedlá soda
2 lžícekakao
1 ksvejce
špetka soli
Krém:
500 mlmléko
2 bal.smetanový pudink
150 gkr. cukr
50 gmáslo
250 gmascarpone
Poleva:
100 gtmavá čokoláda
2 lžíceslunečnicový olej

Postup přípravy

  1. Máslo s cukrem rozpustíme, přidáme sůl, kakao, jedlou sodu, skořici a nakonec med s rozšlehaným vajíčkem. Do ušlehané hmoty přidáváme mouku.
  2. Takto připravenou hmotu dáme na plech na pečení, který jsme si vystlali papírem na pečení (20 x 30 cm). Pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud se nám kraje nezačnou odlepovat od boků plechu. Budeme potřebovat 2 pláty těsta, proto postup znovu opakujte.
  3. V mléce si uvaříme pudink. Uvařený odstavíme z ohně a ještě do horkého přidáváme cukr. Necháme vychladnout.
  4. Máslo si vyšleháme spolu s mascarpone do pěny a postupně přidáváme vychladlý pudink.
  5. Na jedno upečené těsto si natřeme krém, přikryjeme druhým plátem těsta a zakryjeme potravinářskou fólií. Necháme odstát v lednici přes celou noc a teprve ráno naneseme polevu - čokoládu si rozpustíme nad párou a postupně k ní vmícháme 2 lžíce slunečnicového oleje.
  6. Necháme ztuhnout, nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!