Kinder Pingui ve tvaru rolády

Děti tuto tyčinku milují. Připravte si tuto dobrotu i přímo doma a dejte jí nový vzhled.

Přidal:admin, 24.5.2016
Kategorie: Moučníky
Kinder Pingui ve tvaru rolády

Suroviny

Těsto:
6 ksvejce
8 lžickr. cukr
6 lžicteplá voda
4 lžícepolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
2 lžícekakaa
Krém:
250 mlsmetana ke šlehání
50 gmoučkový cukr
70 gjemný tvaroh nebo mascarpone
podle chutiovoce - maliny, jahody, ...
Glazura:
100 gčokoláda
100 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme do tuhé pěny, postupně zašleháme cukr a jeden žloutek po druhém. Přidáme vodu, kakao a nakonec přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili papírem na pečení, pěkně uhladíme a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 10 minut. Použijeme největší plech, jaký doma máme, abychom měli těsto tenké.
  3. Upečené těsto srolujeme i s papírem na pečení i s navlhčenou utěrkou a necháme zcela vychladnout.
  4. Smetanu vyšleháme spolu s cukrem do tuhé šlehačky, přidáme tvaroh nebo mascarpone, případně můžete použít pribináček a zlehka vařečkou promícháme. Navrstvíme na těsto, poklademe ovoce podle chuti a srolujeme. Vrch polijeme glazurou - smetanu ohřejeme, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.

Zdroj: Coolinarika