Klasické hovězí na houbách

Klasický oběd - hovězí na houbách a jako příloha rýže.

Přidal:admin, 27.7.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Klasické hovězí na houbách

Suroviny

Potřebujeme:
500 ghovězí maso
1 kscibule
hrstsušených hub
1 kshoubový bujón nebo houbové koření
1 lžícehořčice
sůl
pepř
červená paprika mletá
olej
solamyl nebo hl. mouka

Postup přípravy

  1. Hovězí maso si omyjeme a nařežeme na nudle.
  2. Na oleji do zlatova osmahneme cibuli, poprášíme ji červenou paprikou promícháme a rychle přidáme maso, aby nezhořkla, podlijeme houbovým vývarem, opepříme osolíme přidáme hořčici, horkou vodou spařené houby a dusíme do měkka.
  3. Když je maso měkké děravou vařečkou ho vyjmeme a šťávu zahustíme hladkou moukou nebo solamylem rozmíchaným ve vody.
  4. Chvíli povaříme, přidáme maso promícháme a můžeme podávat. Dobrou chuť !!!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou