Klobásy ve sklenici

Pamatuji s dětství. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 8.6.2016
Kategorie: Chuťovky, Zavařeniny
Klobásy ve sklenici

Suroviny

8 ksdobrých domácích klobás (16 nožiček)
4 kssklenice (0,7l)
4 víčkaurčená pro zavařování masa
voda
zavařovací hrnec

Postup přípravy

  1. Čisté sklenice propláchneme vařící vodou, víčka necháme projít varem a důkladně utřeme dosucha.
  2. Klobásy naskládáme do sklenic, přidáme studenou vodu (množství viz foto), okraje sklenic pečlivě otřeme a řádně zavíčkujeme.
  3. Vložíme do zavařovacího hrnce, přidáme vodu minim. do 3/4 výšky sklenic a zavařujeme při 100st. 40 minut. Sklenice necháme v hrnci a na druhý den proces zavařování opakujeme ještě jednou.

Autor: Naďa I. (Rebeka)