Knedlíky ze staršího pečiva s petrželkou a oreganem

Vynikající příloha - knedlíky ze staršího pečiva. K omáčce a masu jsou opravdu vynikající. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 6.10.2015
Kategorie: Přílohy
Knedlíky ze staršího pečiva s petrželkou a oreganem

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gstarší pečivo
2 ksvejce
3 kscibule
4 plátkyšunka nebo slanina
mléko podle potřeby
sůl, pepř
muškátový oříšek
oregano
petrželka

Postup přípravy

  1. Starší pečivo nakrájíme na malé kostičky, přidáme nasekanou petrželkou a oregano.
  2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou šunku nebo slaninu. Osmaženou slaninu s cibulí přidáme k pečivu s petrželkou a oreganem, přidáme vidličkou rozšlehané vajíčka a promícháme.
  3. Přidáme špetku muškátového oříšku, sůl, pepř. Podle potřeby přilijeme mléko (dostaneme lepivou hmotu). Necháme odstát 15-20 minut.
  4. Připravíme si potravinářskou fólii, do které budeme balit připravenou hmotu. Fólii důkladně z obou stran uzavřeme a vaříme cca 20 minut v osolené vodě. Tyto knedlíky můžeme skladovat v mrazničce ješte před vařením. Před použitím je necháme rozmrazit a vaříme ve vroucí vodě.