Koblihy s meruňkovou marmeládou

Koblihy podle tohoto receptu jsou opravdu skvělé a chutné.

Přidal:admin, 13.12.2014
Kategorie: Hlavní jídla, Moučníky
Koblihy s meruňkovou marmeládou

Suroviny

SUROVINY NA 50 PORCÍ:
1 kghladká mouka
50 gdroždí
50 gmáslo
50 gkrystalový cukr
600 mlmléka
2 lžícerum
300 gmeruňková marmeláda
1 dlolej
3 ksvejce

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme, připravíme si kvásek. Když vykyne přidáme cukr, máslo, rum, žloutky, bílky vyšleháme vidličkou a přidáváme vlažné mléko podle potřeby. Vypracujeme vláčné, nepříliš husté těsto a necháme vykynout na teplém místě.
  2. Na desce si těsto rozválíme na tloušťku 1 - 2 cm a vykrajujeme kulatou formičkou. Necháme vykynout. Do středu koblihy si uděláme důlek a vkládáme do rozpáleného oleje, jamkou dolů. Hotové koblihy ukládáme na papírové ubrousky.
  3. Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Do každé jamky vložíme meruňkovou marmeládu. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovska