Kočičí očka bez mouky

Vynikající dezert bez mouky. Banány, čokoládová nádivka, šlehačka a strouhaná čokoláda - to vše v jednom.

Přidal:admin, 3.2.2016
Kategorie: Moučníky
Kočičí očka bez mouky

Suroviny

Těsto:
5 ksvajec
5 lžickr. cukr
5 lžicmleté vlašské ořechy
1 lžícekakao
Náplň:
700 mlmléka
5 lžickr. cukr
2 bal.čokoládový pudink
250 gmáslo
1 bal.vanilkový cukr
Dále budeme potřebovat:
4 ksbanán
citronová šťáva
smetana ke šlehání
čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a na závěr přidáme oříšky smíchané s kakaem. Těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata. Upečené těsto necháme vychladnout a zbavíme ho papíru.
  2. V mléce rozmícháme čokoládový pudink, přidáme cukr a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo utřeme s vanilkovým cukrem do pěny a postupně přidáváme pudink a vyšleháme nadýchaný krém, který navrstvíme na těsto. Uložíme banány a kraje srolujeme směrem do středu. Nezapomeňte potřít banány citronovou šťávou, aby nezhnědly.
  3. Vrch potřeme vyšlehanou šlehačkou a bohatě posypeme strouhanou čokoládou.

Zdroj: Coolinarika