Kokosová fantazie

Kombinace kokosu, kávy, čokolády a vanilky je neodolatelná. Lehký, krémový a vynikající zákusek.

Přidal:admin, 9.11.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Kokosová fantazie

Suroviny

Těsto:
4 ksbílky
250 gkr. cukr
150 gkokos
Poleva:
2 lžícekakao
2 lžícekr. cukr
1 lžíceinstatní káva
100 gčokoláda na vaření
4 lžícemléko
Krém:
1/2 lsmetany ke šlehání
1 bal.vanilkový pudink

Postup přípravy

  1. Bílky s cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Přidáme kokos a promícháme. Takto připravenou hmotu vylijeme do formy na pečení o velikosti 20 x 30 cm. Pečeme při teplotě 160 stupňů, dokud nedostane zlatou barvu.
  2. Upečený plát těsta vyjmeme a zalijeme ho rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali kakao, cukr, instantní kávu a mléko.
  3. Smetanu ke šlehání si vylijeme do misky a přidáme pudinkový prášek. Mixérem vymixujeme do hladké hmoty.
  4. Natřeme na čokoládovou vrstvu a necháme pořádně ztuhnout v lednici.
  5. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!