Kokosová rozkoš

Lahodná kokosová chuť. K tomu je osvěžující, protože v pozadí cítit chuť citronu.

Přidal:admin, 7.8.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Kokosová rozkoš

Suroviny

Těsto:
150 ghladká mouka
150 gpolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
100 gmáslo
1 ksvejce
70 gmoučkový cukr
1 lžícezakysaná smetana
Krém:
300 mlkokosové mléko
200 mlplnotučné mléko
1 bal.vanilkový cukr
80 gkr. cukr
3 lžícekukuřičný škrob (kopcovité lžíce)
150 gkokos
1 kscitron - šťáva, kůra
150 gmáslo
75 gmoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Oba druhy mouky smícháme v misce, přidáme prášek do pečiva, nakrájené máslo na menší kostky a pomocí mixéru (nebo rukama) krátce prohněteme. Přidáme cukr, rozšlehané vajíčko a smetanu. Zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na půl hodinu.
  2. Připravíme si plech na pečení o velikosti 22 x 32 cm, dno vyložíme pečícím papírem. Těsto rozdělíme na 3 části a každou část rozválíme do velikosti plechu. Každý plát upečeme samostatně při teplotě 180 stupňů cca 5 - 7 minut.
  3. Kokosové mléko ohřejeme, přidáme plnotučné kravské mléko (100 ml), vanilkový cukr, kr. cukr, nastrouhanou citronovou kůru /silnější plátky, které později vybereme/, citronovou šťávu, kokos a důkladně promícháme. Když hmota začne vřít, odstavíme ji a vyjmeme citronovou kůru.
  4. Do 100 ml kravského mléka přidáme kukuřičný škrob a důkladně promícháme, abychom neměli hrudky. Přidáme ho k horké mléčné směsi a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání necháme vychladnout.
  5. Máslo utřeme do pěny spolu s moučkovým cukrem a postupně po lžících přidáme uvařený pudink.
  6. Ušlehaný krém rozdělíme na 3 stejné díly a začneme vrstvit. Plát - nádivka - plát - nádivka - plát - nádivka. Vrch ozdobíme kokosem nebo čokoládou. Odložíme do chladničky ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika