Kokosové koule v čokoládě

Luxusní kokosové kuličky s lahodným krémem na oplatce máčené v čokoške.

Přidal:admin, 20.3.2016
Kategorie: Koláče, cukroví
Kokosové koule v čokoládě

Suroviny

3 ksbílá
180 gmoučkový cukr
220 gkokos
Krém:
100 gmáslo
150 gnutela nebo jiná lískooříškový krém
2 lžícemleté ořechy
1 panákrum
Glazura:
100 ghořká čokoláda
100 gmáslo
1 ksdortová oplatka

Postup přípravy

  1. Na plech rozmístíme 220 g kokosu a dáme do trouby sušit při teplotě 50 stupňů do světle hněda. Vyjmeme a necháme vychladnout.
  2. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny a na závěr přimícháme vařečkou vychladlý kokos.
  3. Na plech vyložený pečícím papírem vrstvíme pomocí dvch lžiček hromádky - snažíme se vytvarovat kuličku a dáme do trouby. Pečeme při teplotě 150 stupňů cca 10 - 15 minut.
  4. Máslo utřeme do pěny, přidáme nutelu, oříšky a rum. Odložíme do chladničky ztuhnout.
  5. Z dortové oplatky vykrájíme kolečka, cukrářským sáčkem naneseme krém, položíme kokosovou kuličku a odložíme do chladničky. Vychladlé namáčíme do rozpuštěné čokolády, do které jsme přidali máslo a necháme na mřížce ztuhnout.

Zdroj: Coolinarika