Kokosové krémové kostky

Jemné bílkové těsto s vanilkovým krémem a na vrchu nadýchaná smetana ke šlehání. Na tomto koláčku není co zkazit. Výborná lahůdka.

Přidal:admin, 2.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Kokosové krémové kostky

Suroviny

Těsto:
7 ksbílku
200 gmoučkový cukr
150 gkokos
3 lžícepolohrubá mouka
Krém:
600 mlmléka
6 lžickr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
60 gvanilkový pudink
7 ksžloutek
150 gmáslo
Vrch:
250 mlsmetana ke šlehání
3 lžícekokos

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech na pečení o velikosti 20 x 30 cm, vyložíme ho papírem. Troubu si předehřejeme na teplotu 180 stupňů.
  2. Bílky si vyšleháme s cukrem do pěny a postupně vařečkou přimícháme kokos a mouku. Takto připravené těsto si navrstvíme na plech a upečeme po dobu 20 minut.
  3. Do mléka si přidáme cukr, vanilkový cukr a pudinkový prášek. Dáme na oheň a necháme cukr rozpustit. Když máme cukr rozpuštěný, přidáme rozšlehané žloutky a uvaříme hustý krém. Odstavíme z ohně a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé hmoty přidáme na kostičky nakrájené máslo a mícháním ho rozpustíme.
  4. Takto připravený krém si navrstvíme na upečené těsto a necháme zcela vychladnout.
  5. Na vrch si připravíme šlehačku, pěkně uhladíme a ozdobíme kokosem. Odložíme do lednice na minimálně 3 hodiny a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Nosalty