Kokosové obalované řezy

Vynikající a velmi oblíbené obalované kokosové řezy. Lahodný čokoládový krém, ve kterém se obalují, dodají tímto řezem fantastickou chuť!

Přidal:admin, 12.12.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Kokosové obalované řezy

Suroviny

Těsto:
50 gmáslo
250 gmoučkový cukr
2 ksvejce
2 bal.vanilkový cukr
300 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
150 mlmléka
Krém:
300 gkr. cukr
200 gtmavá čokoláda
200 mlmléka
200 gmáslo
kokos na obalování

Postup přípravy

  1. Připravíme si těsto. Máslo a cukr (moučkový + vanilkový) vymícháme do pěny. Přidáme vajíčka a důkladně vymixujeme. Mouku si smícháme s práškem do pečiva. Do máslové hmoty postupně přiléváme mléko a nakonec i mouku s práškem do pečiva. Takto připravené těsto si navrstvíme do plechu na pečení o velikosti 40 x 30 cm a dáme péct.
  2. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 18 - 20 minut. Upečený koláč necháme vychladnout v plechu.
  3. Připravíme si krém. Mléko s cukrem si dáme ohřát na oheň a přidáme čokoládu, kterou za stálého míchání rozpustíme. Odstavíme z ohně a necháme mírně vychladnout.
  4. Když mléčná směs dostane pokojovou teplotu, vmícháme máslo. Když nám těsto vychladlo, nakrájíme ho na malé kostičky nebo obdélníky a máčíme je v krému.
  5. Následně obalujeme v kokosu. Dobrou chuť!