Kokosové řezy s domácím džemem

Vynikající koláček, který je velmi chutný a hlavní je to, že vše se peče na jednom plechu, nemusí se připravovat žádný krém, žádná poleva. Určitě vyzkoušejte, pokud jste milovníkem kokosu. Jeden z mých oblíbených. Autor: Marta

Přidal:Marta Mlyn, 27.11.2017
Kategorie: Moučníky
Kokosové řezy s domácím džemem

Suroviny

250 ghladká mouka
250 gpolohrubá mouka
200 gmoučkový cukr
250 gHera
5 ksžloutků
1 bal.prášek do pečiva
2 PLkakao
rybízový džem může být i jiný
5 ksbílky
200 gstrouhaný kokos
150 gmoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Z mouky, žloutků, cukru, hery nebo másla nebo jiného tuku, prášku do pečiva udělám těsto a rozdělím na dva části. Do jednoho přidám kakao.
  2. Kakaové těsto rozválím a dám na vymazaný plech, namažu džemem - tlustší vrstva.
  3. Rozválím světlé těsto opatrně dám na džem a namažu zase džemem.
  4. Vyšlehám bílky, přidám cukr a nakonec přimíchám kokos.
  5. Namažu na koláč dám do vyhřáté trouby.
  6. Peču na 170 stupňů dozlatova.