Kokosové řezy se žloutkovým krémem

Vynikající kokosové řezy se žloutkovým krémem. Dvě kakaové těsta, mezi nimi kokosová náplň a na vrchu lahodný žloutkový krém. Někdo tyto řezy dělává pouze se žloutkovou polevou (žloutky vyšlehá s cukrem do pěny a dá na horký koláč a nechá zaschnout). Já nejsem velký kamarád s touto žloutkovou polevou, vždy se mi při krájení lámala, tak jsem si vymyslela tento žloutkový krém, který je tak lahodný, že s kokosovou náplní dokonale ladí. Určitě vyzkoušejte. Po nakárjaní budete mít úhledné řezy. Autor: Jaja

Přidal:Jaja79, 4.3.2016
Kategorie: Moučníky
Kokosové řezy se žloutkovým krémem

Suroviny

Těsto:
250 ghladká mouka
125 gmáslo
100 gmoučkový cukr
20 gkakao
1 bal.prášek do pečiva
1 ksžloutek
100 mlmléka
Kokosová náplň:
200 gkokos
5 ksbílku
120 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
Krém:
4 ksžloutku
300 mlmléka
150 gkr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
200 gmáslo

Postup přípravy

  1. Mouku, prášek do pečiva a kakao prosejeme do velké misky, přidáme nastrouhané máslo a zpracujeme. Přidáme cukr, žloutek a 50 ml mléka. Zpracujeme hladké elastické těsto (podle potřeby doléváme zbylé mléko).
  2. Zpracované kakaové těsto rozdělíme na polovinu a každý kousek rozválíme na obdélník o rozměru 35 x 27 cm.
  3. Těsto přendáme do vyšší formy, kterou jsme vyložili papírem na pečení, navrstvíme kokosovou nádivku a položíme druhý plát těsta.
  4. Kokosová náplň:
    Bílky vyšleháme do tuhé pěny se špetkou soli, těsně před koncem šlehání přidáme cukr, vanilkový cukr a šleháme do lesklé pěny. Nakonec vařečkou přimícháme kokos.
  5. Takto připravené řezy dáme péct do předem vyhřáté trouby - pečeme při teplotě 160 stupňů do zlata. Pokud se během pečení vytvoří na povrchu vzduchové bubliny, jednoduše je propíchněte párátkem. Upečené řezy necháme vychladnout.
  6. Žloutky utřeme vidličkou s vanilkovým a kr. cukrem, přilijeme mléko a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí.
  7. Máslo utřeme mixérem do pěny a postupně přidáme vychladlý žloutkový pudink.
  8. Krém navrstvíme na vychladlé řezy a pěkně uhladíme. Odložíme do chladničky ztuhnout a před podáváním vrch ozdobíme kokosem nebo strouhanou čokoládou.