Kokosové řezy z listového těsta

Namísto klasické piškoty listové těsto, bohatý čokoládový krém a na vrchu vrstva sladké šlehačky. Nebíčko v tlamičce.

Přidal:admin, 25.11.2015
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Kokosové řezy z listového těsta

Suroviny

Kokosová vrstva:
8 ksbílky
250 gmoučkový cukr
250 gkokos
Nádivka:
500 mlmléko
4 lžícekr. cukr
125 gmáslo nebo helia
2 bal.čokoládový pudink
Šlehačka:
2 bal.smetana ke šlehání
2 bal.ztužovač
2 bal.vanilkový cukr
Dále budeme potřebovat:
1 bal.listové těsto
hořká čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme do pěny a po lžících přidáváme moučkový cukr, nakonec vmícháme strouhaný kokos.
  2. Listové těsto rozdělíme na 2 části, které rozválíme na desce. Jednu část přemístíme na vymazaný, moukou vysypaný plech, navrstvíme kokosový krém a přikryjeme druhou částí těsta. Propícháme vidličkou a pečeme při 200 stupních 25-30 min.
  3. Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustou směs, necháme ji vychladnout. Poté do ní vmícháme máslo.
  4. Vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem.
  5. Na upečený a vychladlý koláč natřeme čoko krém, šlehačku a posypeme strouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout v chladničke, nejlépe celou noc a podáváme.