Kokosovo-karamelová horká/ledová čokoláda
Vynikající čokoládová lahůdka s příchutí kokosu a karamelu.
Suroviny
Budeme potřebovat:3 šálkykokosové mléko
1/2 šálkunalámané čokoláda
1/4 šálkuarašídové máslo
1/4 šálkukaramelová zmrzlina
šlehačka na ozdobu
oříšky na ozdobu
Postup přípravy
- Do mléka přidáme nad párou rozpuštěnou čokoládu, arašídové máslo a karamelovou zmrzlinu.
- Mixérem důkladně rozmixujeme do hladké hmoty, kterou na pánvi přivedeme do varu.
- Rozvařenou mléčnou hmotu nalijeme do sklenic, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a nasekanými oříšky nebo smaženým kokosem.
- Druhou variantou je podávat čoko s kostkami ledu. Dokonale osvěží - mléčnou hmotu odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Znovu mixérem vyšleháme, abychom získali krásnou pěnu na vrchu a nalijeme do sklenic, které jsme naplnili až po vrch kostkami ledu.