Kokosovo-ořechové mlsání - DĚLBUCHY

Spojení těch nejlepších chutí! Sice hodně cukru, ale množství můžete upravit podle sebe. Autor: Kvietok

Přidal:Kvietok278, 23.11.2015
Kategorie: Chuťovky, Vánoční cukroví
Kokosovo-ořechové mlsání - DĚLBUCHY

Suroviny

Linecké pečivo:
250 ghera/Palmarin
400 ghladká mouka
100 gmoučkový cukr
3 ksžloutky
1 bal.Zlatý klas/vanilkový pudink
1 bal.vanilkový cukr
1.vrstva:
300 gmleté vlašské ořechy
270 gmoučkový cukr
120 gmáslo
3 lžícerum
40 gkakao
2. vrstva:
500 gmoučkový cukr
150 gkokos
6 lžicrum
100 gmáslo
Na polití:
čokoláda

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme přes jemné síto minimálně 2x, přidáme ztuhlou heru nebo Palmarin (nastrouhame), žloutky, cukr, zlatý klas nebo vanilkový pudink, vanilkový cukr a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně 2-3 hodiny.
  2. Pak těsto rozválíme na 3-4 mm a vykrájíme kolečka o rozměru jaký máme včelí úl nebo můžete použít odměrku od kávy nebo mini naběračku. V originálním receptu se používala odměrka od kávy - v konečném důsledku to vypadalo jako mini bombička, která byla kulatá a ne špičatá, ale já jsem ji doma neměla, tak jsem použila včelí úlky. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10 minut.
  3. Všechny suroviny na 1. vrstvu a všechny suroviny na 2. vrstvu důkladně zpracujeme, abychom vytvořili jednotné hmoty, které budeme plnit do formiček.
  4. Připravíme si formičku nebo odměrku a začneme vrstvit. Nejdříve bílé, pak tmavé a nakonec to přilepíme lineckého kolečkem. Aby se hned první vrstva nenalepila na formičku, obalila jsem ji ještě v moučkovém cukru. Ale jen zlehka, protože v receptu je toho cukru mnoho.
  5. Odložíme do lednice a pak obalíme v rozpuštěné čokoládě. Jsou sladké, příště určitě moučkového cukru uberem, ale jsou fantastické!