NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Kokosové cukroví Kokosovo-ořechové mlsání - DĚLBUCHY
Kokosovo-ořechové mlsání - DĚLBUCHY
Recept Kokosovo-ořechové mlsání - DĚLBUCHY
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Kvietok278 Kvietok278    ·   23.11.2015

Kokosovo-ořechové mlsání - DĚLBUCHY

Spojení těch nejlepších chutí! Sice hodně cukru, ale množství můžete upravit podle sebe. Autor: Kvietok

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Linecké pečivo:

250 g
hera/Palmarin
400 g
hladká mouka
100 g
moučkový cukr
3 ks
žloutky
1 bal.
Zlatý klas/vanilkový pudink
1 bal.
vanilkový cukr

1.vrstva:

300 g
mleté vlašské ořechy
270 g
moučkový cukr
120 g
máslo
3 lžíce
rum
40 g
kakao

2. vrstva:

500 g
moučkový cukr
150 g
kokos
6 lžic
rum
100 g
máslo

Na polití:

čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mouku prosejeme přes jemné síto minimálně 2x, přidáme ztuhlou heru nebo Palmarin (nastrouhame), žloutky, cukr, zlatý klas nebo vanilkový pudink, vanilkový cukr a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně 2-3 hodiny.
  2. Pak těsto rozválíme na 3-4 mm a vykrájíme kolečka o rozměru jaký máme včelí úl nebo můžete použít odměrku od kávy nebo mini naběračku. V originálním receptu se používala odměrka od kávy - v konečném důsledku to vypadalo jako mini bombička, která byla kulatá a ne špičatá, ale já jsem ji doma neměla, tak jsem použila včelí úlky. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10 minut.
  3. Všechny suroviny na 1. vrstvu a všechny suroviny na 2. vrstvu důkladně zpracujeme, abychom vytvořili jednotné hmoty, které budeme plnit do formiček.
  4. Připravíme si formičku nebo odměrku a začneme vrstvit. Nejdříve bílé, pak tmavé a nakonec to přilepíme lineckého kolečkem. Aby se hned první vrstva nenalepila na formičku, obalila jsem ji ještě v moučkovém cukru. Ale jen zlehka, protože v receptu je toho cukru mnoho.
  5. Odložíme do lednice a pak obalíme v rozpuštěné čokoládě. Jsou sladké, příště určitě moučkového cukru uberem, ale jsou fantastické!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář