Kokosový koláček

Rychlá příprava a chutný zákusek. Z plechu zmizí za pár minut. Mňamka!

Přidal:admin, 3.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Kokosový koláček

Suroviny

Těsto:
4 ksbílky
50 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
1/2 bal.prášek do pečiva
50 gpolohrubá mouka
100 gkokos
1/2 kscitron - šťáva
200 mlmléko
Krém:
500 mlmléka
4 ksžloutky
2 lžícehladká mouka
1 bal.vanilkový cukr
100 gkr. cukr
1 bal.vanilkový pudink
150 gmáslo

Postup přípravy

  1. Bílky s cukrem si vyšleháme na tuhý sníh a postupně přidáváme ostatní suroviny. Připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme si vymazali tukem a vysypali moukou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů pěkně do zlata. Upečené těsto vybereme, popícháme vidličkou a zalijeme 200 ml mléka.
  2. Připravíme si krém. Žloutky si vidličkou rozšleháme, přidáme mouku a pudinkový prášek. Přidáme trochu mléka a pořádně spojíme, abychom neměli hrudky. Zbylé mléko si dáme na oheň, přidáme vanilkový a kr. cukr. Když je mléko teplé, přidáme žloutkovou hmotu a vaříme do zhoustnutí. Hustou hmotu odstavíme a necháme vychladnout.
  3. Máslo si vymícháme do pěny a postupně přidáme vychladlou hmotu. Takto připravený krém si navrstvíme na kokosový plát těsta. Vrch ozdobíme kokosem a dáme do lednice ztuhnout. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Tortekolaci