Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou

Božská chuť skořice! Vynikající koláč se zakysanou smetanou, který zmizí z plechu za neuvěřitelně rychlý čas. Pudink pečeme spolu s tmavým a světlým těstem, jako například při známém a tradičním receptu Macecha. Nebojte se, pudink během pečení určitě zatuhne, takže se nic nebude roztékat. Na vrch dělám skořicovo smetanovou vrstvu. Tu skořici nedoporučuji vynechat, dodá celému koláči vynikající chuť. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 19.12.2014
Kategorie: Moučníky
Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou

Suroviny

Těsto:
6 ksvejce
300 gkr. cukr
300 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
100 mlvoda
100 mlslunečnicový olej
20 gkakao
Dále budeme potřebovat:
450 mlzakysaná smetana
50 gkr. cukr
3 lžičkyskořice
Pudink:
1 lmléko
2 bal.vanilkový pudink
7 lžickr. cukr

Postup přípravy

  1. Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej, vodu a smícháme.
  2. Vaječné bílky si vyšleháme na tuhý sníh a opatrne přidáme do žloutkové hmoty. Promícháme.
  3. Takto připravené těsto si rozdělíme na polovinu. Do jedné přidáme kakao a promícháme. Těsta vylijeme na vyšší plech, který jsme si vystlali papírem.
  4. Pudink si uvaříme v mléce, do kterého jsme přidali cukr. Ještě horký pudink rovnoměrně nalijeme na těsta a pečeme na 180 stupňů cca 30 - 35 minut.
  5. Zakysanou smetanu si smícháme s cukrem a navrstvíme na upečený a vychladlý koláč. Posypeme ho skořicí a necháme odpočívat minimálně 4 hodiny v chladničce. Dobrou chuť!