Koláč s tvarohem a povidly

Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Je výborný. Pochutná si na něm každý, koho nabídnete.

Přidal:admin, 7.1.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Koláč s tvarohem a povidly

Suroviny

SUROVINY NA 8 PORCÍ:
2 šálkypolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva DrOetker
100 mlzakysaná smetana
1/2 šálkumoučkový cukr
125 gHera
1 ksvejce
Náplň 1:
300 gpovidla
1 ksvanilkový cukr DrOetker
Náplň 2:
250 ghrudkovitý tvaroh
1 ksvejce
1 ksvanilkový cukr DrOetker
podle chutimoučkový cukr
1 lžícezlatý klas / vanilkový pudink DrOetker
rozinky
nastrouhaná citronová kůra

Postup přípravy

  1. Těsto: mouku smícháme s práškem do pečiva, prosejeme, přidáme moučkový cukr, vajíčko, zakysanou smetanu, heru a uhněteme hladké těsto. Šálek je 250 ml. Na 30 minut těsto odložíme do chladu. Asi 1/3 odložíme bokem. Zbylé těsto rozválíme do kulaté vymazané formy s průměrem 30 cm, i na boky formy.
  2. Náplň 1: povidla smícháme s vanilkovým cukrem, rozdělíme na 4 části a natřeme na koláč. Mezi nimi necháme prostor na tvarohovou nádivku.
  3. Náplň 2: tvaroh vymícháme s vejcem, přidáme vanilkový cukr, moučkový cukr podle chuti, zlatý klas/pudink a nastrouhanú citronovú kůru. Natřeme mezi švestkovou náplň, jako je na fotografii. Posypeme rozinkami.
  4. Zbylé těsto rozválíme, nakrájíme a ozdobíme povrch koláčku. Zbytek těsta spleteme a dáme okraj koláče. Upečeme při teplotě 180 ° C, asi 20 minut. Teplota a čas jsou pouze orientační. Každý se musí řídit svou troubou. Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovská