Koláček s rybízovou čepicí

Někdy netřeba složité recepty, aby byly chutné. Stačí vám klasické těsto, hodně ovoce a na vrchu sněhová čepička. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 13.7.2016
Kategorie: Moučníky
Koláček s rybízovou čepicí

Suroviny

320 ghl.mouky
220 ghery
100 gcukru
4 ksžloutky
cca 1/2 kgčerveného rybízu, může být i mražený
4 ksbílky
200 gcukru krupice

Postup přípravy

  1. Mouku, heru, cukr, 4 žloutky a špetku soli zpracujeme na těsto, vyválíme na peč. papír na plech a zapečeme v troubě při 180°C asi 15 min.
  2. Až těsto mírně zrůžoví, vyndáme plech z trouby. Mezitím ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh a po částech zašleháme 200 g cukru.
  3. Nakonec vmícháme rybíz (zmražený nerozmrazujeme).
  4. Zapečené těsto potřeme rybízovým sněhem a dopečeme do růžova.

Autor: Naďa I. (Rebeka)