Koláčky plněné tofu tvarohem s borůvkami a mandlovou drobenkou

Koláčky plněné tofu tvarohem s borůvkami a mandlovou drobenkou. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 17.12.2015
Kategorie: Moučníky
Koláčky plněné tofu tvarohem s borůvkami a mandlovou drobenkou

Suroviny

Těsto
150gpolohrubé mouky
150gkukuřičné hladké mouky
sůl
1sáček droždí nebo 1/2 čerstvého
3 lžícecukru
3žloutky
5 lžicoleje
150 mlmléka
z 1 citronukůra
Tofu-tvaroh
2 bal.bílého tofu
2žloutky
podle potřebymléko
1sáček vanilkového pudinku
2 lžícecukru
dle chutirozinky a citr.kůra
Drobenka
cca 100 gcukr
100 gmáslo
100gmleté mandle

Postup přípravy

  1. Trochu polohrubé mouky na propracování těsta.
  2. Propracujeme těsto a necháme vykynout. Pak děláme z těsta placičky, které naplníme tofu-tvarohem, zabalíme, uděláme důlek, potřeme žloutkem a do důlku dáme borůvky, posypeme drobenkou.
  3. Pečeme na 180 st. dozlatova.
  4. Tofu-tvaroh:
    2 bal. bílého tofu, 2 žloutky, trochu rostlinného mléka, 1 vanilkový pudink v prášku, 1-2 lžíce fruktozy, rozinky nepřislazované, citronová kůra - rozmixovat. (Rozinky přidat až do rozmixované hmoty). 
  5. Drobenka:
    Kousek másla, cukr, mleté mandle smícháme v misce.