Koláčky s jablky

Milují je hlavně děti, vždy se po nich jen zapráší. Nejlepší jsou první den. Autor: Lenulka

Přidal:LENULKA, 10.5.2016
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Koláčky s jablky

Suroviny

Suroviny :
250 g100% tuku
500 ghladké mouky
1 kssmetana ke šlehání
Na obalení :
moučkový cukr
vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Na stůl si proseju mouku, potom nastrouhám 100% tuk a nakonec přileju smetanu. Zpracuji těsto, které nechám chvíli odpočinout.
  2. Těsto rozválím na tenko, rádýlkem si udělám čtverečky - asi 5 cm velké, na každý dám asi čtvrtku jablíčka a zabalím je.
  3. Zabalené koláčky rovnám na plech vyložený pečícím papírem. Peču ve středně vyhřáté troubě, dokud nezrůžoví. Ihned po vytažení z trouby je obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.
  4. Obalené koláčky naservírujeme na talíř a už si můžeme dopřát tuto dobrůtku. Milují je hlavně děti, vždy se po nich jen zapráší. Nejlepší jsou první den.