Koláčky z Telče

Kynuté těsto, tvarohová nádivka a vrch posypaný moučkovým cukrem. Výborné koláče z Telče. Autor: siesta

Přidal:siesta, 28.6.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Koláčky z Telče

Suroviny

Na těsto:
250 ghladké mouky
250 gpolohrubé mouky
150 gmásla
150 gsádla
2 ksvejce
3 lžícemléka
50 gkvasnic
1 lžícecukru
Tvarohový náplň:
2 kostkyměkkého tvarohu
1 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
krystalový cukr dle chuti
Dále budeme potřebovat:
2 ksvejce
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Do ohřátého mléka přidáme kvasnice a cukr a necháme vzejít kvásek. Máslo se sádlem rozehřejeme, přidáme mouku, vejce a vzešlý kvásek a zpracujeme hladké těsto. Na teple necháme vykynout.
  2. Těsto rozválíme na vále a krájíme na čtverečky (bude jich cca 30). Na každý kousek dáme tvarohovou náplň (tvaroh smícháme s vejcem a cukrem dle chuti) a zabalíme jako buchty. Rozehříváme troubu.
  3. V jedné misce rozšleháme vajíčka, do druhé si vysypeme moučkový cukr. Zabalené koláčky vrchem namočíme do vajíčka a pak do cukru a klademe na vymazaný plech.
  4. Necháme nakynout, dokud se nerozehřeje trouba, pak pečeme cca 30 minut. Koláčky se trošku rozšklebí.
    Nejlepší jsou hned po zchladnutí :-)