Koprová omáčka

Výborná klasika v kuchyni. Podáváme s domácím knedlíkem a vajíčkem nebo fašírkou. Autor: Roseangel

Přidal:Roseangel, 21.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Koprová omáčka

Suroviny

Potřebujeme:
1-2 svazkykopru
200 mlsladké smetany
3 lžícehladké mouky
ocet
cukr krystal
máslo
sůl

Postup přípravy

  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilejeme horkou vodu, poté smetanu. Podle potřeby osolíme. Mezitím si opereme a nasekáme kopr, který vložíme do omáčky.
  2. Vaříme asi 20 minut a pak začneme dochucovat. Nejprve přidáme cukr, pak ocet a dle chuti dosolíme. Podáváme s knedlíkem či vařeným bramborem.