Koprová omáčka s vejci

Koprová omáčka s vejci od Nadi. Výsledná chuť omáčky by měla býti spíše sladká. Podáváme s natvrdo uvařeným vejcem a knedlíkem nebo bramborem.

Přidal:admin, 11.11.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Koprová omáčka s vejci

Suroviny

Ingredience:
100 gmásla
3 lžícehladké mouky
cca 1 lmléka
kelímeksmetany ke šlehání 31%
cukr, sůl, ocet, bílý pepř
svazek čerstvého kopru
Příloha:
vejce natvrdo k podávání
knedlík nebo brambory

Postup přípravy

  1. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, kterou naředíme chladným mlékem cca 400 ml, přidáme smetanu, osolíme, osladíme dle chuti, přidáme ocet a za občasného míchání na mírném plameni prováříme 20 minut. V průběhu vaření doléváme mléko.
  2. Nakonec přidáme najemno nasekaný kopr a už nevaříme.
  3. Výsledná chuť omáčky by měla býti spíše sladká. Podáváme s natvrdo uvařeným vejcem a knedlíkem nebo bramborem.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem