NejRecept.cz Maso Králičí maso Králičí maso s karamelizovanou cibulí
Králičí maso s karamelizovanou cibulí
Recept Králičí maso s karamelizovanou cibulí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   1.2.2018

Králičí maso s karamelizovanou cibulí

Ta cibule je luxusní sama o sobě. Budu jí takhle dělat jako přílohu k pečeným masům. Jinak celý recept je vynikající. Určitě zkuste na nedělní oběd, nebo i dnes :) nic tím určitě nezkazíte. K tomu jsem podávala jasmínovou rýži s hráškem, ještě domácím. Namrazila jsem si zásoby, abych v zimě měla trochu barevnější jídlo :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny

Na maso:

400 g
králičího filetu ze hřbetu
4 lžíce
oleje
100 ml
bílého vína
sůl, pepř
cayenský pepř dle chuti

Na cibuli:

3 ks
červené cibule
2 lžíce
olivového oleje
1 lžička
soli
2 lžíce
třtinového cukru
100 ml
bílého vína
Postup receptu
Vytisknout
  1. Filety nakrájíme na nudličky, okořeníme, zakápneme olejem, promícháme a necháme přes noc v lednici.
    Ve woku rozpálíme lžíci oleje, přidáme maso a zprudka orestujeme.
  2. Přidáme víno a necháme odpařit. Dusíme doměkka.
  3. Oloupanou cibuli překrájíme na osminky. V pánvi si rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, cukr, osolíme a 10 minut restujeme, až nám začne cibule karamelizovat. Vlijeme víno a za stálého míchání ho necháme odpařit.
  4. Pak smícháme s masem. Pro zjemnění můžeme přidat lžíci chladného másla. Vhodnou přílohou je rýže, kuskus, bulgur...
  5. Na talíři zakápneme fíkovým balzamikem.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář