Králičí stehna na česneku a rozmarýnu

Králičí masíčko je velmi jemné. Pokud ho necháte odstát v marinádě s česnekem, krásně provoní a ještě lépe chutná. Autor: Naďa

Přidal:admin, 22.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Králičí stehna na česneku a rozmarýnu

Suroviny

Budeme potřebovat:
6 kskráličích stehen
10 stroužkůčesneku
2 větvičkyrozmarýnu
2 ksmenší cibule
100 gslaniny
2 lžícemásla
2 lžíceolivového oleje
voda nebo vývar na podlití
sůl

Postup přípravy

  1. Stehna umyjeme, osušíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky a těmi stehna prošpikujeme.
  2. Větvičku rozmarýny otrháme a nasekáme na velmi jemno. Polovinu česneku prolisujeme, přidáme k posekanému rozmarýnu, přidáme olej a sůl a promícháme.
  3. Touto směsí pomasíruje řádně maso a necháme odležet minim. 2 hodiny.
  4. Do pekáčku dáme nahrubo nakrájenou cibuli, máslo, zbytek slaniny a česneku pokrájeného na plátky. Vložíme stehna, přidáme větvičku rozmarýnu, podlejeme vodou a přikryté pečeme cca hodinu. Poté odklopíme a necháme opéct dozatova.
  5. Poléváme výpekem, popřípadě dle potřeby podlijeme vodou. Podáváme s vařenými bramborami.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem