Křehké a křupavé bramborové lupínky téměř bez oleje, připravené v mikrovlnné troubě

Bramborové lupínky jsou oblíbeným jídlem nejen mladé, ale i starší generace, ale zdraví velmi prospěšné nejsou. Málo kdo si je připravuje doma, raději si je zakoupíme v supermarketech.

Přidal:admin, 23.1.2016
Kategorie: Chuťovky
Křehké a křupavé bramborové lupínky téměř bez oleje, připravené v mikrovlnné troubě

Suroviny

1-2 ksvětší brambory
1/2 lžičkyčesnekového prášku
olivový/kokosový/slunečnicový olej
pepř podle chuti

Postup přípravy

  1. Chipsy bez pomoci fritézy nebo pánvi plné oleje si připravíme z těchto ingrediencí: 1-2 ks větší brambory, 1/2 lžičky česnekového prášku, olivový/kokosový/slunečnicový olej
    pepř podle chuti.
  2. Brambory za pomoci struhadla nakrájíme na tenké plátky. Nečistíme je, jen je omyjeme pod tekoucí vodou drsnější handričkou. Plátky si rozmístíme na talíř a pokapeme je olivovým, kokosovým nebo slunečnicovým olejem.
  3. Posypeme česnekem a různým kořením - podle své chutě.
  4. Takto připravené plátky brambor vložíme do mikrovlnné trouby na cca 2-3 minuty (nejvyšší stupeň) - délka závisí na velikosti nařezaných plátků brambor a od výkonnosti mikrovlnné trouby.
  5. Po uplynutí doby plátky otočíme. Dáváme pozor, protože jsou horké.
  6. Znovu dáme na 2-3 minuty do mikrovlnné trouby. Měly by být na okrajích křupavé.
  7. Necháme je vychladnout. Takto opakujeme postup, abychom si připravili všechny nakrájené brambory.
  8. Podáváme s různými omáčkami/dipy. Dobrou chuť!

Zdroj: Onegoodthingbyjillee