Křehké kakaové sušenky s kvalitním máslovým krémem

Kakaové sušenky s vanilkovou chutí a uprostřed vynikající máslový krém. Je to sice trochu piplačka, ale určitě stojí za tu námahu. Vypadají skvěle a chutnají ještě lépe. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 22.10.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce
Křehké kakaové sušenky s kvalitním máslovým krémem

Suroviny

Těsto:
300 gmáslo nebo margarín
400 ghladká mouka
150 gmoučkový cukr
2 ksžloutky
5 lžickakao
vanilková esence (nemusí být)
Krém:
6 ksvejce
300 gkr. cukr
200 gmáslo
3 bal.vanilkový cukr
Na ozdobu:
200 gčokoláda
1 lžícemléko
2 lžíceolej

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku, moučkový cukr, žloutky, kakao a vanilkovou esenci smícháme v misce, přidáme na hrubém struhadle nastrouhané máslo a zpracujeme hladké těsto, které odložíme na půl hodinu do ledničky.
  2. Odleželé těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka.
    Poklademe je na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 15 minut. Upečené vyjmeme a necháme vychladnout.
  3. Vajíčka s cukrem vyšleháme nad párou do pěny. Pěnu odstavíme a necháme mírně vychladnout. Máslo mixérem vyšleháme do pěny, postupně přidáme vajíčkovou hmotu a vyšleháme nadýchaný krém, kterým potřeme jednu stranu sušenky a druhou sušenkou slepíme.
  4. 200 g čokolády rozpustíme ve vodní lázni, přidáme mléko a olej a mícháním spojíme.
  5. Stěrkou potřeme vrch slepeným sušenek a když čokoláda mírně vychladne, ozdobíme podle vlastní fantazie stříkačkou nebo zdobícím sáčkem.