Křehké sušenky s kondenzovaným mlékem

Křehké sušenky s kondenzovaným mlékem. Příprava je velmi jednoduchá a chuť fantastická. Ke šálku kávy nebo čaje doporučuji. Pokud den, dva postojí, jsou jemnější, méně křupavé, ale to vůbec nevadí. Možná to bylo jen tím, že já jsem je dala do uzavíratelné nádoby a dala jsem je do chladničky, kde zvlhly. Pokud je však dáte do krabičky a pouze na chladné místo, myslím, že neprovlhnou a budou křupavé i na další dny. Autor: Triniti

Křehké sušenky s kondenzovaným mlékem

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 šálkyhladká mouka
100 gmáslo
1 lžičkaprášek do pečiva
1 lžičkavanilkový cukr
3 lžícevoda
175 gkondenzované mléko (již karamelizované)

Postup přípravy

  1. Mouku, na menší části nakrájené máslo, prášek do pečiva pomocí kuchyňského mixéru rozmixujeme, přidáme polovinu kondenzovaného mléka, vodu a vanilkový cukr. Zpracujeme měkké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na půl hodinu.
  2. Potom těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého pomocí formičky vykrájíme kolečka. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 10 minut.
  3. Upečené sušenky vyjmeme a necháme vychladnout.
  4. Zbylým kondenzovaným mlékem naplníme sušenky, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť.