Křehké sušenky s kondenzovaným mlékem

Křehké sušenky s kondenzovaným mlékem. Příprava je velmi jednoduchá a chuť fantastická.

Přidal:admin, 23.8.2015
Kategorie: Chuťovky
Křehké sušenky s kondenzovaným mlékem

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 šálkyhladká mouka
100 gmáslo
1 lžičkaprášek do pečiva
1 lžičkavanilkový cukr
3 lžícevoda
175 gkondenzované mléko (již karamelizované)

Postup přípravy

  1. Mouku, na menší části nakrájené máslo, prášek do pečiva pomocí kuchyňského mixéru rozmixujeme, přidáme polovinu kondenzovaného mléka, vodu a vanilkový cukr. Zpracujeme měkké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na půl hodinu.
  2. Potom těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého pomocí formičky vykrájíme kolečka. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 10 minut.
  3. Upečené sušenky vyjmeme a necháme vychladnout. Zbylým kondenzovaným mlékem naplníme sušenky, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Povar