NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Křehký bramborový závin s mákem
Křehký bramborový závin s mákem
Recept Křehký bramborový závin s mákem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Romča Važa Romča Važa    ·   25.5.2015

Křehký bramborový závin s mákem

Závin z křehkého těsta, plněný mákem. Chuť skořice a máku je neodolatelná. Autor: Romča

Suroviny

Budeme potřebovat:

200 g
polohrubé mouky
200 g
den předem vařené nastrouhané brambory
80 g
změklého másla
1 bal.
prášek do pečiva
140 g
cukru
2 ks
žloutky
1 ks
citron - kůra
2 lžíce
mléka

Maková náplň:

1 bal.
mletého máku
dle chuti
cukr
1/2 ks
citronu - kůra
1 lžička
perníkového koření
1 lžička
skořice
1 plátek
másla
dle potřeby
mléko (asi 1/2 l)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory nastroháme najemno a přidáme ostatní přísady, propracujeme těsto a rozdělíme na tři díly. Každý díl vyválíme a potřeme makovou náplní, zabalíme a záviny potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 35 minut.
  2. Maková náplň :
    Mletý mák nasypeme do kastrolu, zalijeme mlékem , přidáme cukr , máslo. citron, skořici a koření. Vše promícháme a na mírném ohni povaříme . Během vaření mícháme, aby se mák nepřipálil, podle potřeby přilijeme mléko. Směs můžeme zahustit nastrouhaným perníkem. Necháme vychladnout a naplníme záviny.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář