Křehký jablkový závin

Křehký jablkový závin. Autor: Lenulka

Přidal:LENULKA, 3.5.2016
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky, Vánoce
Křehký jablkový závin

Suroviny

Těsto :
35 dkgpolohrubé mouky
10 dkgmoučkového cukru
6 dkgHery
1 ksvejce
1 ksprášek do pečiva
6 lžicmléka
Náplň :
14 jablekjablek - dle velikosti
skořice
strouhané oříšky
rozinky
strouhanka
Na dohotovení :
moučkový cukr

Postup přípravy

  1. Na stůl si prosejeme mouku a moučkový cukr, přidáme prášek do pečiva, změklý tuk, vejce a mléko. Zpracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout v chladu.
  2. Těsto rozdělíme na 2 části. Těsto rozválíme, na středu těsta ( je vidět na fotce ) trochu posypu strouhankou ( já jsem měla z celozrnných rohlíků), poklademe nastrouhanými jablky, posypu strouhanými oříšky, přidám skořici a rozinky.
  3. Připravený závin neroluji, ale pouze přeložím z obou stran, a konce složím a podstrčím dolů. Hotový závin přenesu na plech vyložený pečícím papírem. Takto zpracujeme i druhou půlku těsta.
  4. Připravené záviny vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme asi 25 minut do růžova. Po upečení pocukrujeme
  5. Tento netradičně zabalený závin je u nás velice oblíbený.