Křehký skořicový mrežovník s ostružinami a tvarohovou náplní

Vynikající koláček, který se rozplývá na jazyku. Přidejte do těsta skořici a při pečení vám budou hned téct sliny, když ucítíte tu vůni. Autor: Karambola

Přidal:Karambola, 4.9.2016
Kategorie: Moučníky
Křehký skořicový mrežovník s ostružinami a tvarohovou náplní

Suroviny

Těsto:
470 gpolohrubá mouka
30 gkakao
200 gmoučkový cukr
250 ghera (rostlinný tuk)
2 ksvejce
1 bal.skořicový cukr
1 lžičkuskořice
1 bal.vanilkový cukr
Tvarohová náplň:
500 gjemný tvaroh
200 gzakysaná smetana
1 ksžloutek
100 gmoučkový cukr
ovoce podle chuti - ostružiny, švestky, maliny, ...

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto zpracujeme do kuličky, kterou odložíme do lednice na půl hodinu.
  2. Zatím si připravíme tvarohovou nádivku. V misce smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, žloutek a cukr.
  3. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  4. Těsto z chladničky rozdělíme na 2 části - jednu větší a jednu menší.
  5. Větší část rozválíme na dno plechu (já jsem použila mini váleček na těsto, výborně se s ním pracuje a nemusíte pak těsto překládat z pracovní desky na plech). Vyvýšíme i boky plechu.
  6. Navrstvíme tvarohovou nádivku, poklademe ovoce a ze zbylého těsta vypracujeme tenké válečky, které poklademe na vrch do tvaru mřížky.
  7. Dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 40-50 minut. Záleží na troubě, proto sledujte.
  8. Po upečení posypeme moučkovým cukrem a podáváme.