Křehoučké FORNETTI plněné čokoládou

Trošku pracnější, ale výsledek stojí určitě za to. Křehoučké pečivo plněné čokoládou. Mňamka! Z uvedené dávky vyjde 8 ks.

Přidal:admin, 14.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Křehoučké FORNETTI plněné čokoládou

Suroviny

Budeme potřebovat:
250 ghladká mouka
1 lžičkasůl
2 lžičkysušené droždí
175 mlmléka
25 ghnědý cukr
1 lžíceolej
125 gmáslo
čokoláda
Na potření:
1 ksžloutek
2 lžícemléko

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme do misky, přidáme sůl a sušené droždí. Mléko zahřejeme s cukrem, přidáme olej a počkáme, dokud se cukr nerozpustí. Když máme cukr rozpuštěný, přiléváme mléko k mouce a zpracováváme hladké těsto. Vypracované těsto přendáme do olejem vymazané misky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout cca 2-3 hodiny.
  2. Vykynuté těsto rozválíme do tvaru obdélníku, poklademe na kousky nakrájené máslo a začneme překládat. Začínáme zboku. Sleva těsto přendáme směrem do středu, zprava těsto přendáme směrem do středu, jemně těsto rukama přitlačíme a otočíme ho o 90 stupňů. Rozválíme ho znovu do velkého obdélníku a překládáme znovu. Tento postup opakujeme ještě 2 krát. Když máme těsto naposled přeloženo přes střed ho prořízneme, přendáme do misky, zakryjeme a odložíme na 1 hodinu do chladničky.
  3. Po hodině těsto vyjmeme, každý kus rozválíme do tvaru obdélníka a ostrým nožem nakrájíme na 4 menší obdélníky.
  4. Na menší část obdélníku navrstvíme nastrouhanou čokoládu a srolujeme (dostaneme 8 ks rolí).
  5. Takto připravené rolky ukládáme na plech, který jsme vyložili papírem a necháme na teplém místě nakynout (můžeme nechat zakryté kynout i 2 hodiny).
  6. Vykynuté potřeme rozšlehaným žloutkem, do kterého jsme přidali 2 lžíce mléka a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů po dobu cca 15 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika