Křehoučká kuřecí prsa s bramborovou přílohou

Vynikající křehké masíčko s ještě lepší bramborovou přílohou. Vyzkoušejte překvapit své okolí s tímto jídlem. Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 7.1.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Křehoučká kuřecí prsa s bramborovou přílohou

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgkuřecí prsa
150 mlzakysaná smetana
2 ksvejce
4 stroužkyčesnek
1 lžícečervená mletá paprika
dle chutisůl, pepř
hladká mouka na obalování
slunečnicový olej na smažení
Příloha:
1 kgbrambory
1 ksvětší cibule
50 gmáslo
100 guzený sýr
150 mlzakysaná smetana
1 lžícestrouhanka
sůl podle chuti

Postup přípravy

  1. V hluboké misce si připravíme marinádu. Vajíčka si vyšleháme se zakysanou smetanou, česnekem, solí, paprikou a pepřem.
  2. Kuřecí prsa si umyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Připravíme si fólii, do které budeme balit obalované kousky masíčka v marinádě. Zakryjeme je fólií a odložíme do lednice minimálně na 2 hodiny (nejlépe na celou noc).
  3. Takto připravené odleželé kuřecí prsa obalíme v mouce a smažíme na předem rozehřátém oleji. Upečené necháme okapat nebo je ukládáme na papírový ubrousek. Druhou polovinou uzeného sýra posypeme kuřecí prsa na talíři.
  4. Připravíme si přílohu. Brambory si očistíme, nastrouháme je na hrubém struhadle. Dochutíme solí podle chuti. Cibuli si nakrájíme na plátky a smícháme s bramborami. 1/2 sýra a ztuhlé máslo si nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do směsi.
  5. Takto připravenou směs si navrstvíme do formy, kterou jsme si vymazali olejem, polijeme zakysanou smetanou, posypeme strouhankou a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů do zlata. Dobrou chuť!