Křehoučké válečky ze zakysané smetany plněné povidly

Rychlé a křehoučké, připravené ze zakysané smetany, mouky a margarínu nebo másla. Naplnit můžete oříšky, povidly, ...

Přidal:admin, 18.1.2016
Kategorie: Moučníky
Křehoučké válečky ze zakysané smetany plněné povidly

Suroviny

1 kghladká mouka
500 gmargarín nebo máslo
400 mlzakysaná smetana
špetkasůl
Dále budeme potřebovat:
200 gpovidla
žloutek na potření
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Ze surovin na těsto zpracujeme kuličku, kterou odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny. Nejlepší je těsto připravit večer a druhý den péct.
  2. Po odležení těsto vyndáme z ledničky, rozdělíme na 2 části a rozválíme na tenký plát, který nakrájíme na širší pásky. Na jednu polovinu navrstvíme povidla, druhou stranu potřeme žloutkem a přeložíme. Jemně kraj zatlačíme a ostrým nožem nakrájíme na menší obdélníky.
  3. Přendáme na papírem vyložený plech a pečeme při teplotě 200 stupňů cca 15 minut. Hned když chytají zlatou barvu, vybíráme z trouby. Ještě teplé posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Coolinarika