Křehoučký jablečník

Výborný jablečník ke kávě nebo při nedělním posezení s rodinou. Množství jablek je možné měnit, záleží na vás. Pokud je více jablek, koláč je šťavnatější. Já používám jablka, které si zavařit do sedm decových lahví - takže používám většinou jeden i půl láhve jablek. Tyto jablka jsou nastrouhané a podušené s cukrem. Autor: Janulinka

Přidal:Janulinka, 31.10.2016
Kategorie: Moučníky
Křehoučký jablečník

Suroviny

Těsto:
1 hrnekpolohrubá mouka
2 hrnkyhladká mouka
1 dclolej
1 hrnekmoučkový cukr
2 ksvejce
1 ks prášek do pečiva
3 PLkyselé mléko
Náplň:
1 lnastrouhaná a podušené jablka
krystalový cukr
vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto. Pokud je těsto tuhé, přidáme ještě lžíci kyselého mléka.
  2. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Těsto rozválíme a přeneseme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Na první těsto navrstvíme jablka. Jablka jsou nastrouhané a podušené s cukrem a vanilkovým cukrem.
  3. Druhou část těsta rozválíme a přeneseme na jablka. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 200 stupních. Těsto propícháme vidličkou.
  4. Upečeme do zlatova a vrch posypeme moučkovým cukrem.