Křehoučký kuřecí řízek s bramborovou kaší

Extra křehký a měkoučký. Jako přílohu volíme klasickou bramborovou kaši.

Přidal:admin, 28.9.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Křehoučký kuřecí řízek s bramborovou kaší

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 kskuřecí prsa
rostlinný olej
strouhanka
sůl
pepř
brambory jako příloha

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa omyjeme a očistíme. Překrojíme je na polovinu a tupou stranou nože na každé straně uděláme mřížku.
  2. V misce smícháme strouhankou se solí a pepřem. Každý kuřecí plátek obalíme v této směsi a smažíme na rozpáleném oleji na pánvi do zlata.
  3. Upečené kuřecí plátky odstavíme (z pánve nevybíráme) zakryjeme je poklicí a necháme odležet ještě 5-10 minut.
  4. Brambory uvaříme v osolené vodě a klasicky připravíme bramborovou kaši.

Zdroj: Kulinariya