NejRecept.cz Dezerty Koláče Krémeš z listového těsta s vanilkovým krémem a bohatou vrstvou šlehačky
Krémeš z listového těsta s vanilkovým krémem a bohatou vrstvou šlehačky
Recept Krémeš z listového těsta s vanilkovým krémem a bohatou vrstvou šlehačky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   17.4.2024

Krémeš z listového těsta s vanilkovým krémem a bohatou vrstvou šlehačky

Krémeš je sladká pochoutka, která se skládá z křupavého listového těsta a bohaté vrstvy vanilkového krému. Tento dezert je často posypaný moučkovým cukrem a je oblíbený pro svoji svěží a krémovou chuť. Samozřejmě nesmí chybět ani bohatá vrstva šlehačky. Používám 1 balení rostlinné a 1 balení živočišné šlehačky. Autor: Zuzana K.

25 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny
1 bal.
listové těsto

Krém:

400 ml
mléko
1 bal.
zlatý klas nebo vanilkový pudink
2 ks
žloutek
2 ks
bílek
podle chuti
krystalový cukr

Smetanová vrstva:

250 ml
smetana ke šlehání 33%
250 ml
rostlinná smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Listové těsto rozprostřeme nebo když máme vcelku rozválíme a uložíme na plech. Polovinu necháme vcelku a druhou polovinu nakrájíme na kostičky. Upečeme na 170 stupňů po dobu asi 10 minut.
  2. Z mléka, zlatého klasu nebo vanilkového pudinku, žloutků a cukru uvaříme hustý pudink. Bílky s lžící cukru vyšleháme do tuhého sněhu a přimícháme do ještě horkého hustého pudinku.
  3. Takto připravený vanilkový krém naneseme na polovinu listového těsta a necháme vychladnout.
  4. Potom vyšleháme šlehačky s cukrem podle chuti a zakryjeme to nakrájenými a upečenými kousky listového těsta.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář