Krémová chřestová polévka

Krémová chřestová polévka a na vrchu mírně osmažená, křupavá slaninka. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 23.5.2015
Kategorie: Polévky
Krémová chřestová polévka

Suroviny

Polévka:
1 bal.Bílý chřest
1/2 lVývar
1/2 kelímkuSmetana
dle potřebysůl
dle potřebypepř
asi 5-10 dkganglická slanina
plátekmáslo

Postup přípravy

  1. Bílý chřest - nejprve odkrojíme spodní část , pak oloupeme a nakrájíme.
  2. Orestujeme na másle a zalijeme domácím vývarem. Osolíme , opepříme , po změknutí rozmixujeme dohladka a přidáme trochu smetany.
  3. Ozdobíme opečenou anglickou slaninou a posypeme jemně čili kořením. Dobrou chuť!