Krémová hrášková polévka ze tří surovin

Vynikající krémová polévka z hrášku. Hrášková sezóna začala, tak si připravte chutnou a zdravou polévku.

Přidal:admin, 15.6.2016
Kategorie: Polévky
Krémová hrášková polévka ze tří surovin

Suroviny

450 gčerstvý hrášek
60 mlolivový olej
3/4 lžičkysůl
bylinky na ozdobu

Postup přípravy

  1. V hrnci přivedeme do varu osolenou vodu, přidáme hrášek a vaříme ho tak dlouho, dokud nebude měkký.
  2. Uvařený hrášek mixérem rozmixujeme na kaši. Za mixování přiléváme tenkým proudem olivový olej.
  3. Olej se s hráškem spojí a vytvoří krémovou polévku, kterou ochutíme ještě solí a podáváme s čerstvými bylinkami.
  4. Na zjemnění můžete přidat smetanu nebo na zvýraznění chuti můžete hrášek vařit v zeleninovém vývaru.

Zdroj: Foodnetwork