NejRecept.cz Polévky Husté polévky Květáková polévka Krémová květáková polévka s pangrattou
Krémová květáková polévka s pangrattou
Recept Krémová květáková polévka s pangrattou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   19.1.2015

Krémová květáková polévka s pangrattou

Výborná polévka z květáku. Brambory polévku zahustí, ale je nutné použít i smetanu, aby byla chuťově fantastická. Mňam!

Suroviny

Budeme potřebovat:

1/2 ks
květák
4 ks
brambory
podle chuti
sůl
1 litr
zeleninový vývar
150 ml
sladká smetana
4 ks
starší pečivo krajíce chleba
1 lžíce
máslo
2 stroužky
česnek
1 ks
paprička chilli
trochu
petrželka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Květák a brambory očistíme, nakrájíme, vložíme do vývaru a vaříme doměkka. Rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a přidáme smetanu. Promícháme a ještě chvilku povaříme.
  2. Pangratta: Ze staršího chleba, vybereme střídku, rozdrobíme na plech, přidáme rozpuštěné máslo smíchané s prolisovaným česnekem, nakrájenou chilli papričkou a petrželkou. Vše spolu dobře promícháme a vložíme do rozehřáté trouby. Sušíme při teplotě 150 ° C. Občas promícháme. Sušení trvá jen malou chvilku a proto je třeba dávat velký pozor.
  3. Hotovou polévku posypeme pangrattou a pokapeme olivovým olejem. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Diabambulka

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář